Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bôčik
údené mäso
cibuľa
cesnak
masť
varené zemiaky
detská krupica
vajíčko
soľ
kapusta
jablká
Postup:
Do pekáča vložíme bôčik, údené mäso a k tomu dáme cibuľu so šupkou, nakrájanú na štvrtiny, doplníme cesnakom tiež v šupke. Okolo mäsa v pekáči rozmiestnime bravčovú masť. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme 2 - 2,5 hodiny.
Zemiakový knedlík:
Ošúpané uvarené zemiaky si nastrúhame a pridáme k nim detskú krupicu, soľ a jedno vajíčko a vypracujeme cesto. Teraz pridáme hrubú múku na dosku a postupne ju vmiesime do cesta. Vytvarujeme knedľu. Hodíme do hrnca s vriacou vodou. Varíme 25 minút.
Kapusta:
Do hrnca s masťou nakrájame cibuľu, pridáme kapustu a nastrúhané jablká. Varíme až do zmäknutia kapusty.