Dezert: Zamat

Dezert: Zamat

Roláda.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

vajec

5 PL kryštálového cukru

1/2 čaj. lyž. sódy bikarbóny

3 PL kakaa

Maslo

Hladka múka

Plnka:

2 dl mlieka

1 žĺtok

3 PL hrubej múky

250 g masla

7 PL práš. cukru

1 vanilkový cukor

2 PL kakaa

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Bielky rozšľaháme, postupne vyšľaháme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Nakoniec vyšľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom, ktorý pomastíme a posypeme múkou. Pečieme 5 minút. Vyberieme, roládu, nestáčame a po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a odstránime papier. Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou a potom tmavou plnkou a zvinieme.

Plnka:

Mlieko, žĺtok, múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme 2 PL práškového cukru a 1/2 vanilkového cukru a do druhej polovice pridáme kakao, 5 PL práškového cukru a 1/2 balíčka vanilkového cukru. Cesto na roládu po upečení je tenké a veľmi jemné, preto papier odstraňujeme veľmi opatrne, pomáhame si oblým nožom. Roládu krájame nožom namočeným v studenej vode

Tagy: Dezert