
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Trojfarebná mladá mrkva (sladšia verzia, iba oranžová mrkva)
Zázvor
Slnečnicové semiačka
Kokosová smotana
Červená cibuľa
Tymian
Kurací vyvar
Avokádový olej
Voda
Soľ
vegeta
Repkový olej
Balsamico glaze
Postup:
Umytú červenú cibuľku nakrájame na jemnejšie kocky. Ošúpeme si mrkvu, nakrájame na kocky. Mrkva bude sčasti mixovať (kto ako veľké kusy mrkvy preferuje - tak si nakrája mrkvu na rôzne kusy). Ošúpeme si trochu zázvoru a nakrájame a jemnejšie pásiky. Na rozohriatu panvicu dáme trochu tymianu, zázvor a trochu prihrejeme na niekoľko minút, aby sa to rozvoňalo, zároveň dávame pozor, aby intenzita ohrevu nebola príliš vysoká (nesmie sa spáliť). Pridáme repkový olej mierne posmažíme, pridáme trochu soli, čierneho korenia. Pridáme nakrájanú cibuľu a mrkvu, mierne posmažíme všetko spolu. Prilejeme trochu kuracieho vývaru zredukovaného s vodou (záleží na intenzite, mastnosti a slanosti kuracieho vývaru - pomery pridáme podľa chuti). Dosolíme a prichutíme vegetou a poprípade pridáme viac čierneho korenia. Necháme variť na nízkej intenzite 22 min a vypneme. Hrniec necháme na ohreve. Polievku necháme trochu vychladnúť a trochu premixujeme tak, aby aby nám zostali nejaké časti mrkvy mierne nedomixované. Zapneme ohrev opäť na mierny ohrev a po 4 a pol minúty pomaly prilievame a zároveň miešame kokosový smotanu (záleží opäť od hustoty a chuti smotany). Poprípade dolejeme trochu vody a opäť dochutíme. Povaríme opäť 2-3 min. Vypneme. Naservírujeme na polievkové taniere primerane porcie, dozdobíme slneč. semiačkami a dekorujeme frkom avokádového oleja a balsamic glaze.