Predjedlo: Natrhané s láskou pre Vás

Predjedlo: Natrhané s láskou pre Vás

Guacamole, tatarák z lososa a falošnej sviečkovice.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Guacamole: 

2 ks avokádo zrelé

2 ks cibuľa menšia

2 ks strúčik cesnaku

Soľ

Korenie čierne mleté

Chilli mleté

10 ks paradajky cherry

Postup:

Zrelé avokádo opatrne rozrežeme, aby sme nepoškodili kôstku. Avokádo si vydlabeme a roztlačíme ho v mise vidličkou. K avokádu pridáme citrónovú šťavu, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a pridáme trochu chilli a dôkladne premiešame. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobné kocky, tiež si očistíme strúčik cesnaku a prelisujeme. Cibuľu a cesnak pridáme k avokádu a premiešame. Cherry paradajky si nakrájame na malé kocky a vmiešame do avokádovej zmesi. Hotové guacamole, ktoré môžete konzumovať s čerstvým chlebom, s hriankami alebo ako dip k nachos.

Zdroj: TV JOJ

Tatarák z lososa: 

300 g losos filetový

100 g šalotka

50 g olej olivový extra virgin

20 g horčica dijonská

Kôpor

Soľ

Korenie čierne mleté

1 ks limetky

Kapary

Postup:

Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu, kapary na jemno nakrájané. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek z limetovej šťavy.

Tatarský biftek: 

250 g hovädzej falošnej sviečkovej

1 ks žĺtok čerstvý

3 ks šalotka

2 – 3 strúčik cesnaku

1 pl horčica plnotučná

1 – 2 pl kečup ostrý

1 čl omáčka worchester omáčka

Chilli

Soľ

Korenie čierne mleté

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a poriadne ostrým nožom naškriabeme. Šalotku nakrájame na jemno a primiešame k mäsu. Pridáme prelisovaný cesnak, vaječné žĺtky, worchesterskú omáčku, kečup a horčicu. Dobre premiešame a dochutíme soľou, chilli a mletým čiernym korením.

Tagy: Predjedlo