Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Olivový olej
1 ks cibula
Sol
Čierne korenie
2 ks bobkovy list
400 g arborio ryža
100 ml víno biele
500 g repa červená
150 g maslo
100g parmezán
1/5 citrón
Rukola
Reďkovka
Kozí syr
Falošná hovädzia sviečková
Kôpor
Horčica
Maslo
Cesnak
Rozmarín
Postup:
Na olivovom oleju ošmahneme cibuľku dozlatista. Časť červenej repy nakrájame, časť rozmixujeme. Do usmaženej cibuľky pridáme ryžu a smažíme ďalšie 1 - 2 minútky. Následne prilejeme víno. Keď sa väčšina z neho vyparí, prilievame postupne po naberačkách zeleninový vývar. Pridáme bobkový list. Keď ryža vsiakne jednu naberačku, prilejeme ďalšiu. Tento postup opakujeme, až pokým nie je ryža takmer mäkká. Potom pridáme pyré a kúsky repy, nastrúhaný parmezán a maslo. Podľa chuti dochutíme soľou a korením, citrónom. Podávame teplé s čerstvou rukolou, reďkvičkou, syrom a mäsom. Kozí syr si opečieme na panvici. Falošnú hovädziu sviečkovú si osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín medvedi cesnak a kôpor, potrieme horčicou, pridáme kúsok masla a na sous-vidujeme 2 hodiny na 60 stupňov . Pred podávaním opečieme na 4 minúty na panvici.