Dezert: Chrumky chrum s farbou

Dezert: Chrumky chrum s farbou

Pistáciovo - malinový Craquelin.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

voda

maslo

hladká múka

vajíčka

soľ

cukor

pistáciový puding alebo pasta

mascarpone

smotana na šľahanie

mlieko

maliny čerstvé

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Necháme si zovrieť v hrnci 0,2 dcl vody s polovicou masla a štipky soli. Pomaličky budeme
pridávať hladkú múku a miešať kým sa nám cesto neodlepí od dna hrnca. Ak je cesto hotové, dáme si
ho na bok a necháme vychladnúť cca 5 minút. Aby nebolo moc studené, ale ani nie moc horúce. S
ručným šľahačom pridáme cca 3 - 4 vajíčka podľa potreby a budeme ich pridávať jedno po druhom a
zašľapávať do cesta. Cesto by malo mať konzistenciu takú, že keď si ho naberieme na varechu malo by
pomaličky tiecť. Ak je hotové, hodíme si ho do cukrárenského vrecka a urobíme na plech okrúhle
tvary v takom rozmere, aké veľké to chceme mať. Pripravíme si chrumkavý povrch s masla, múky a
cukru. Niečo ako plastelína. Na tieto okrúhle tvary položíme túto plastelínu na vrch. Dáme do
vyhriatej rúry na 200c stupňov na 40 minút. Medzitým si uvaríme pistáciový puding s cukrom. Stredne hustý. Necháme vychladnúť a prešľaháme mascarpone zo šľahačkou. Keď máme upečené Craquelin tak ho prerežeme v strede a plníme zdobiacim vrecko, v ktorom máme krém, ktorý sme si pripravili.
Dávame dovnútra aj čerstvé maliny. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 40 minút.

Tagy: Dezert