Predjedlo: Aloko so zeleninou

Predjedlo: Aloko so zeleninou

Africký banán so zeleninou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

banan plantain

cibuľa

paprika

cesnak

mrkva

repkový olej

horčica dijónska

feferónová africká pasta,

soľ

čierne korenie

bujón Jumbo

Zdroj: TV JOJ

Príprava:

Očistíme cibuľu a papriku, olúpeme mrkvu a pripravíme cesnak. Do hrnca so studenou vodou pridáme mrkvu a privedieme ju do varu. Keď je mrkva hotová, vyberieme ju z hrnca a nakrájame na tenké kúsky. Pripravíme si panvicu s trochou oleja, olej zohrejeme a mrkvu aj spolu s nakrájanou cibuľou, paprikou a cesnakom, ktoré si medzitým pripravíme dáme na olej, posolíme a opražíme. Keď je zelenina opražená, pridáme horčicu, soľ, čierne korenie a bujón Jumbo podľa chuti, všetko dobre premiešame a zelenina je hotová.

Aloko:

Ošúpeme banány plantain (aloko) a nakrájame ich na hrubé plátky. Dáme olej na panvicu, zohrejeme olej a postupne vyprážame banán plantain (aloko) do hneda a hotové kúsky dávame na tanier. Servírujeme ideálne teplé opražené kúsky aloka (banán plantain) s pripravenou zeleninou, horčicou a feferónovou africkou pastou a jeme vidličkou alebo malou vidličkou.

Tagy: Predjedlo