Predjedlo: Napečieme, uvidíme X3

Predjedlo: Napečieme, uvidíme X 3

Nátierky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Nátierka zo sušených paradajok:

sušené paradajky

mandle

cesnak

čerstvý rozmarín

olivový olej 

Bryndzová nátierka:

pažítka

cibuľa

bryndza

mletá červená paprika

maslo

kyslá smotana

soľ a čierne korenie

tavený syr

Zelerová nátierka:

zeler

jablko

vajíčka

majonéza

jarná cibuľka

zakýsaná smotana

citrón

Vegánska:

sušené paradajky

extra panenský olivový olej

mandle

cesnak

čierne korenie

čerstvý rozmarín

Zdroj: TV JOJ

​Postupy:

Nátierka zo sušených paradajok:

Do mixéra pridáme sušené paradajky naložené v oleji, mandle, cesnak, čerstvý rozmarín a prilievame olivový olej alebo olej z paradajok a poriadne rozmixujeme do hladkej konzistencie.

Bryndzová nátierka:

Bryndzu, nakrájanú jarnú cibuľku, červenú papriku, nátierkový syr a kyslú smotanu zmiešame na vhodnú konzistenciu, posypeme pažítkou,

Zelerová nátierka so zeleným jablkom:

Na jemnom strúhadle nastrúhame zeler, vajíčka na tvrdo, zelené jablko. Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, kyslú smotanu, čierne korenie a soľ podľa chuti. Všetko vymiešame do požadovanej konzistencie

Tagy: Predjedlo