Dezert: Čokinka

Dezert: Čokinka

Trojfarebná čokoládová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

133 g dvojfarebných sušienok

40 g masla

100 g bielej čokolády

100 g mliečnej čokolády

100 g horkej čokolády

3 plátky želatíny

558 ml smotany na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Sušienky pomelieme v mixéri a pridáme rozpustené maslo a po rozmixovaní natlačíme na dno formy na tortu, ktorá je vystlaná papierom na pečenie  - zachladíme. V sklenenej miske si nad parou zmiešame 100 g bielej čokolády a 80 ml smotany na šľahanie. Zatiaľ si dáme nabobnať do studenej vody plátok želatíny. Keď je plátok poriadne nadýchaný a čokoláda sa spojí so smotanou, pridáme želatínu do teplej zmesi a rozmiešame, necháme vychladnúť na izbovú teplotu, 108 ml smotany na šľahanie vyšľaháme, a zamiešame do vychladnutej zmesi, zmes vylejeme do formy so sušienkami a necháme poriadne vychladiť. Postup ešte zopakujeme s mliečnou a potom s horkou čokoládou.

Tagy: Dezert