Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
batátové zemiaky
zeler
mlieko
maslo
soľ
bravčová panenka
čierne korenie
prosciutto crudo
bryndza
cesnak
červená kapusta
cibuľa
olej
cukor
ocot
lístkové cesto
vajíčka na potretie
Postup:
Batáty si očistíme spolu so zelerom a pokrájame. Dáme variť do osolenej vody. Uvarené zemiaky spolu so zelerom vymixujeme a dochutíme soľou, mliekom a maslo. Panenku si očistíme, nakrájame a osolíme a okoreníme. Dáme opekať na rozohriatu panvicu. Pridáme pokrájaný cesnak a kúsky prosciutta cruda. Na vrch každého kúska pridáme bryndzu. Celé zjemníme maslom, čím nám výpek na preliatie. Kapustu pokrájame a pridáme k zarestovanej cibuli. Pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Necháme dusiť. Podusenú kapustu ochutíme soľou, cukrom a octom. Lístkové cesto si nakrájame na približne rovnaké pásiky. Na každý pásik poukladáme vychladenú udusenú kapustu a zarolujeme. Vytvoríme kapustové rolky, ktoré potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry, kým rolky nebudú zlatisté.