Hlavné jedlo: Rozkoš v župane

Hlavné jedlo: Rozkoš v župane

Bravčová panenka s babátovo zelerovým pyré, koreninová omáčka a kapusta obalená v lístkovom ceste.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme: 

batátové zemiaky 

zeler 

mlieko 

maslo 

soľ 

bravčová panenka 

čierne korenie 

prosciutto crudo 

bryndza 

cesnak 

červená kapusta 

cibuľa 

olej 

cukor 

ocot 

lístkové cesto 

vajíčka na potretie 

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Batáty si očistíme spolu so zelerom a pokrájame. Dáme variť do osolenej vody. Uvarené zemiaky spolu so zelerom vymixujeme a dochutíme soľou, mliekom a maslo. Panenku si očistíme, nakrájame a osolíme a okoreníme. Dáme opekať na rozohriatu panvicu. Pridáme pokrájaný cesnak a kúsky prosciutta cruda. Na vrch každého kúska pridáme bryndzu. Celé zjemníme maslom, čím nám výpek na preliatie. Kapustu pokrájame a pridáme k zarestovanej cibuli. Pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Necháme dusiť. Podusenú kapustu ochutíme soľou, cukrom a octom. Lístkové cesto si nakrájame na približne rovnaké pásiky. Na každý pásik poukladáme vychladenú udusenú kapustu a zarolujeme. Vytvoríme kapustové rolky, ktoré potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry, kým rolky nebudú zlatisté. 

Tagy: Jedlo