Dezert:  Ružová kocka

Dezert: Ružová kocka

Jahodové tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

dlhé piškóty 2 balenia 

jahody 

kryštálový cukor 

syr mascarpone 2 x 

jemný tvaroh 2 

smotana na šľahanie 250 ml 

vanilka sušená 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Polovicu piškót poukladáme na dno plochej keramickej misky. Polovicu jahôd odložíme bokom na finálnu dekoráciu a druhú zasypeme 2 lyžicami cukru. Jahody popučíme vidličkou na pyré. Polovicou pyré pokvapkáme piškóty na dne misky. Medzitým si pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Vo väčšej miske potom vyšľaháme mascarpone, tvaroh a zvyšný cukor. Nakoniec primiešame šľahačku. Polovicu krému rozotrieme na  jahodové pyré marinované piškóty. Na tie potom uložíme druhú polovicu piškót. Zalejeme zvyšným jahodovým pyré a zvyšným krémom. Na vrch poukladáme zvyšné jahody a odložíme do chladničky, minimálne na 4 hodiny. 

Tagy: Dezert