Dezert: Z horúceho do sladkého....

Dezert: Z horúceho do sladkého....

Lávový koláč na malinovom sirupe s domácou zmrzlinou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

čokoláda 

maslo  

cukor 

múka hladká 

smotana 30 % 2 ks 

vanilka  

maliny  

práškový cukor  

4 ks vajcia

zahustené mlieko 

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Nad vodným kúpeľom roztopíme maslo a čokoládu. Rozmixujem 4 ks vajec, pridáme cukor, hladkú múku a zmiešame. Zmesou naplníme formu na muffiny a dáme piecť na 200 stupňov cca 7 min. Maliny dáme variť spolu s cukrom do zmäknutia. Uvarenú zmes vymixujeme a precedíme. Zahustené mlieko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a dáme mraziť. Pravidelne premiešavame, aby sa netvorili kryštáliky. Upečené koláčiky podávame s malinovou zmesou a zmrzlinou. 

Tagy: Dezert