Dezert: Poprosím glukomer

Dezert: Poprosím glukomer

Grécky Cheescake.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

250 g lotus keksík

50 g pistácie

50 g maslo

500 g mascarpone

250 g mäkký tvaroh

3 ks vajce

1 kl škorice

pomarančová šťava a kôra

3 pl hladkej múky

70 g práškového cukru

100 g cukor kryštálový

4 pl medu

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Rozdrivíme keksíky, pistácie a vmiešame mäkké maslo. Dáme na spod tortovej formy a necháme piecť na 10 minút pri 180 st. Medzitým zmiešané mascarpone, tvaroh, hladkú múku, vajcia, práškový cukor, škoricu a pomarančovú šťavu aj kôru. Po dopečení korpusu vylejeme plnku a necháme piecť pri 180 st. 50 minút. Na záver skaramelizujeme v hrnci cukor a med. Po dopečení nalejeme na plnku a dáme do chladničky.

Tagy: Dezert