Dezert: Slated Apple

Dezert: Slated Apple

Roláda s jablkom a slanym karamelom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:

6 vajec

6 PL práškového cukru

6 PL pohánkovej múky

1 CL prášku do pečiva

2 PL karobu

Plnka:

4-5 jabĺk ½ balíčka Zlatého Klasu

4 PL trstinového cúkru

1 vanilkový cúkor

1 CL agaru

50 g masla

Poleva:

100 g bielej čokolády

20 g masla

2 PL mlieka

1 CL karobu

štipka soli

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Žĺtky vymiešam s cukrom, pridám múku, kypriaci prášok a karob. Bielky vyšľahám so štipkou soli na sneh. Postupne sneh ľahko premiešam do cesta a vylejem na plech. Pečiem 10 - 15 minút pri 180 °C dozlatista. Hneď po vybratí zrolujem pomocou mokrej utierky a nechám vychladiť. Jablká umyjem a nakrájam na malé kocky. Podusím s cukrom aspoň 10 minút. Vo vode rozmiešam Zlatý klas a agar, pridám k jablkám, nechám prevrieť a vypnem. Po vychladnutí vmiešam maslo izbovej teploty a ak je treba, ešte dosladím. NapIním roládu, natuho zrolujem. Roztopím nad parou čokoládu s maslom a mliekom. Primiešam karob a dochutím soľou. Rozotriem na roládu a hneď dám do chladu aspoň na dve hodiny.

Tagy: Dezert