Hlavné jedlo: Počkaj minútku

Hlavné jedlo: Počkaj minútku

Kuracie soté so slaninkou a hráškom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 kg kur. prsia

Pól sáčku mrazeného hrášku

200 g oravská slanina

2 cibule

Soľ

Korenie

2 lyžice hl. múky

3 dcl vody

2 čajové lyžičky mletej papriky

2 dcl olivový olej

Postup:

Na olivovom oleji na panvici orestujeme nakrájanú na kocky slaninu, potom tam pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, orestujeme to do zlatista a pridáme na kúsky nakrájané a umyté kuracie mäso. Orestujeme mäso, keď sa zatiahne, poprášime č.paprikou, dochutíme soľou a korením a zalejeme vodou. Pridáme hrášok. Necháme podusiť 15 min. Zahustíme zátrepkou cez sitko, zamiešame, privedieme do varu a odstavíme zo sporáka.

Zdroj: TV JOJ

Prílohy:

Zemiaková kaša:

1 kg zemiaky

30 g maslo

0,4 l teplé mlieko

Soľ

Postup:

Ošúpeme zemiaky, nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vode, scedíme a pridáme maslo a teplé mlieko. Potom rozmixujeme a naservírujeme do misiek. Ryža: 1 dcl olivového oleja 2 šálky prepláchnutej ryže 3 šálky vody Soľ (2 kávové lyžičky) Posekaná petrž.vňať Postup: Do sitka si vysypeme 2 šálky premytej ryže, ktorú orestujeme na olivovom oleji, pridáme 3 šálky vody a soľ, povaríme to za občasného miešania a keď to začne bublať, tak prikryjeme pokrievkou a odstavíme zo sporáka a necháme tak 15 min. Potom pokrievku odstránime a ryžu vareškou premiešame. Môžeme servírovať a podávame s posekanou petržlenou vňaťou.

Tagy: Jedlo