Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kg kur. prsia
Pól sáčku mrazeného hrášku
200 g oravská slanina
2 cibule
Soľ
Korenie
2 lyžice hl. múky
3 dcl vody
2 čajové lyžičky mletej papriky
2 dcl olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji na panvici orestujeme nakrájanú na kocky slaninu, potom tam pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, orestujeme to do zlatista a pridáme na kúsky nakrájané a umyté kuracie mäso. Orestujeme mäso, keď sa zatiahne, poprášime č.paprikou, dochutíme soľou a korením a zalejeme vodou. Pridáme hrášok. Necháme podusiť 15 min. Zahustíme zátrepkou cez sitko, zamiešame, privedieme do varu a odstavíme zo sporáka.
Prílohy:
Zemiaková kaša:
1 kg zemiaky
30 g maslo
0,4 l teplé mlieko
Soľ
Postup:
Ošúpeme zemiaky, nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vode, scedíme a pridáme maslo a teplé mlieko. Potom rozmixujeme a naservírujeme do misiek. Ryža: 1 dcl olivového oleja 2 šálky prepláchnutej ryže 3 šálky vody Soľ (2 kávové lyžičky) Posekaná petrž.vňať Postup: Do sitka si vysypeme 2 šálky premytej ryže, ktorú orestujeme na olivovom oleji, pridáme 3 šálky vody a soľ, povaríme to za občasného miešania a keď to začne bublať, tak prikryjeme pokrievkou a odstavíme zo sporáka a necháme tak 15 min. Potom pokrievku odstránime a ryžu vareškou premiešame. Môžeme servírovať a podávame s posekanou petržlenou vňaťou.