Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Na teriyaki omáčku:
80 ml sójová omáča
3 PL medu
1 PL hnedý cukor
čerstvé čierne korenie
soľ
1 PL kukuričný škrob (väčšia)
1 strúčik cesnaku
zázvor (toľko ako cesnaku)
Na udon:
2 balenia udon rezance
veľa čerstvého koriandru
2 strúčiky cesnaku
zázvor – asi o veľkosti cesnakového strúčiku
1 ks kuracie prsia
1/3 žltá paprika
1/3 červená paprika
12 cm z dĺžky cukety
12 cm z dĺžky póru
1 mrkva
2–3 šalotky (malé)
1/2 ks limetka
sezam (čierna a biely)
olivový olej
Postup:
Nakrájame zeleninu. Papriku, pór, cuketu a mrkvu na pásiky rovnakej dĺžky. Šalotku na osminky. Pripravíme teriyaki omáčku zmiešaním: sójová omáčka, med, hnedý cukor, čierne korenie, soľ, kukuričný škrob a pretlačený zázvor a cesnak – ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti. Rozpálime wok a pridáme olivový olej.
Nakrájame a orestujeme:
Čerstvý koriander spolu so strúčikmi cesnaku a zázvorom nasekáme na drobno a zľahka restujeme (20 – 30 s) a pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia. Dáme variť udon rezance podľa návodu na obale. Pridáme zeleninu: Keď bude mäso vo woku hotové, pridáme červenú, žltú papriku, cuketu a pór. Polejeme šťavou z limetky. Pridáme na osminy nakrájanú šalotku a mrkvu. Jednotlivé vrstvy šalotky majú byť oddelené. Pridáme uvarené udon rezance. Zalejeme pripravenou teriyaki omáčkou a zľahka miešame a spájame udony so zeleninou a omáčkou. Varíme na miernom ohni, pokiaľ omáčka nezhustne. Udon rezance servírujeme do misky, dozdobíme na pásiky nakrájaným pórom, posypeme čiernym a bielym sezamom a položíme na vrch pár lístkov koriandru.