Hlavné jedlo:  Dážďovky na japonský spôsob

Hlavné jedlo: Dážďovky na japonský spôsob

Udon rezance s kuracím mäsom.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Suroviny:

Na teriyaki omáčku:

80 ml sójová omáča

3 PL medu

1 PL hnedý cukor

čerstvé čierne korenie

soľ

1 PL kukuričný škrob (väčšia)

1 strúčik cesnaku

zázvor (toľko ako cesnaku)

Na udon:

2 balenia udon rezance

veľa čerstvého koriandru

2 strúčiky cesnaku

zázvor – asi o veľkosti cesnakového strúčiku

1 ks kuracie prsia

1/3 žltá paprika

1/3 červená paprika

12 cm z dĺžky cukety

12 cm z dĺžky póru

1 mrkva

2–3 šalotky (malé)

1/2 ks limetka

sezam (čierna a biely)

olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Nakrájame zeleninu. Papriku, pór, cuketu a mrkvu na pásiky rovnakej dĺžky. Šalotku na osminky. Pripravíme teriyaki omáčku zmiešaním: sójová omáčka, med, hnedý cukor, čierne korenie, soľ, kukuričný škrob a pretlačený zázvor a cesnak – ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti. Rozpálime wok a pridáme olivový olej.

Nakrájame a orestujeme:

Čerstvý koriander spolu so strúčikmi cesnaku a zázvorom nasekáme na drobno a zľahka restujeme (20 – 30 s) a pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia. Dáme variť udon rezance podľa návodu na obale. Pridáme zeleninu: Keď bude mäso vo woku hotové, pridáme červenú, žltú papriku, cuketu a pór. Polejeme šťavou z limetky. Pridáme na osminy nakrájanú šalotku a mrkvu. Jednotlivé vrstvy šalotky majú byť oddelené. Pridáme uvarené udon rezance. Zalejeme pripravenou teriyaki omáčkou a zľahka miešame a spájame udony so zeleninou a omáčkou. Varíme na miernom ohni, pokiaľ omáčka nezhustne. Udon rezance servírujeme do misky, dozdobíme na pásiky nakrájaným pórom, posypeme čiernym a bielym sezamom a položíme na vrch pár lístkov koriandru.

Tagy: Jedlo