Polievka: Tekutá burina

Polievka: Tekutá burina

Hráškovo-špenátový krém s bylinkovými krutónmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

soľ

korenie

muškátový oriešok

olivový olej

maslo

čerstvý špenát

cesnak

cibuľa

mrazený hrášok

zeleninový vývar

2 zemiaky

smotana na varenie

5 - 6 plátkov chleba

petržlenová vňať

mäta

bazalka

majorán

kyslá smotana

tekvicový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Chlieb si nakrájame na kocky. V mažiari si roztlačíme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, mätu, bazalku, majorán, soľ a 3 lyžice olivového oleja. Zmes vylejeme na krutóny, premiešame a pečieme v rúre cca 5 - 8 minút pri 220 stupňoch Celzia. Na olivovom oleji a troške masla si speníme cibuľu. Pridáme vaničku špenátu a podusíme, kým nezvädne. Pridáme pretretý cesnak so soľou, mrazený hrášok a dva nadrobno nakrájané zemiaky. Posolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný muškátový oriešok. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme a prilejem smotanu na varenie. Dochutíme podľa potreby. Podávame s opečenými krútónmi, lyžicou smotany a pokvapkané tekvicovým olejom.

Tagy: Polievka