Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
kuracie prsia
zelenina - obloha
olej
cibuľa
cesnak
horčica
soľ
korenie
múka
mlieko
zemiaky
vajcia
strúhanka
sezam
Postup:
Palacinky na slano:
Pripravíme si cesto na palacinky voda, mlieko, 4 vajíčka, štipku soli a hladkú múku, lyžicu oleja, všetko premiešame do polohusta, dáme malú lyžičku oleja na panvicu a jednú žufaňu zmesi, ktorú sme si zamiešali, po pol minúte prevrátime a chvíľu necháme, palacinka je hotová, olej musí byť horúci.
Soté:
Kuracie mäso nakrájame na slížiky, dáme na olej zapeniť nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme nakrájané mäso, mleté korenie, soľ, horčicu a spolu podusíme do mäkka, necháme vychladnúť, zoberieme palacinku, naplníme veľkou lyžicou soté, zatočíme a obalíme v trojobale - mlieko, vajíčka, štipla soli, strúhanka so sezamom - a vyprážame na horúcom oleji, nakrájané zemiaky na štvrtky dáme do horúcej rúry, keď sú polomäkké, pridáme maslo a nakoniec soľ a nakrájanú petržlenovú vňať, podávame ako prílohu + zeleninový šalát.