Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Kuracie prsiaOlejČerstvý rozmarínČierne mleté korenieSoľ
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na medailóniky. Do misy si dáme mäso, pridáme olej, čierne korenie, soľ, rozmarín a poriadne premiešame. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Na panvicu dáme olej a do rozpáleného mäsa poukladáme mäso a opekáme z každej strany 5-6 minút.Omáčka:
Čerstvé šampiňónyCibuľaOlejBujónDrvená rascaMleté čierne korenieSoľSmotana na šľahanieMúkaMliekoCesnak
Postup: Do hrnca si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu na drobno. Medzi tým si šampiňóny umyjeme, nakrájame na plátky a pridáme keď je cibuľa opečená do hneda. Keď sú šampiňóny mäkké, zalejeme vodou. Pridáme bujón, rozsekaný cesnak, mleté čierne korenie, rascu, soľ a smotanu na šľahanie. Urobíme si zátrepku z múky a mlieka, poriadne roztrepeme metličkou aby sa nám neurobili hrudky a pomaly pridávame do omáčky podľa hustoty ktorú chceme dosiahnuť. Opekané zemiaky:
ZemiakyKorenie na opekané zemiakyOlejPostup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na štvrtky a umyjeme. Dáme na plech, pridáme olej a korenie na zemiaky. Poriadne premiešame na plechu a vložíme do rozohriatej rúry na 200°C na 20 minút boli zemiaky chrumkavé.