Dezert Boletus Recitulatus

Dezert: Boletus Recitulatus

Dubákový dezert.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Korpus:
3 bielka
100 g kryštálového cukru
120 g mandľovej múky
1 PL hladkej múky
Sušené mleté dubáky podľa chuti

Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, mandľovú múku a sušené dubáky. Premiešame a vylejeme do formy s priemerom asi 20 cm. Pečieme cca 15 minút na 180 stupňov. Korpus necháme vychladnúť a vykrojíme podľa želaného tvaru.

Krém:
140 g bielej čokolády
70 g smotany na šľahanie
80 g pasty vaječný likér
2 plátky želatíny
240 g smotany na šľahanie
1 vanilkový struk

Zdroj: TV JOJ

Postup:
Plátky želatíny necháme napučať vstudenej vode. Rozpustíme si čokoládu. 70 g šľahačky a vanilkový struk zahrejeme s pastou na cca 50 stupňov. Pridáme napučanú želatínu a vmiešame k čokoláde. Miešaním ochladíme na 30 stupňov. Zbytok (240 g) šľahačky vyšľaháme a opatrne spojíme s čokoládovou masou. Dezert zostavíme tak, že na vykrojený korpus nanesieme slivkový lekvár, na to posypeme karamelizované mandľové plátky. Silikónovú formu naplníme krémom a priklopíme naplneným korpusom. Takto naplníme všetky polgule a dáme do mrazničky zmraziť. Zmrazené polgule vyberieme z formy postriekame kakaovým maslom a dozdobíme.

Chrumkavá vrstva:
Pražené mandle karamelizované

Na potretie:
Slivkový lekvár

Na ozdobu: 
Kakaové maslo v spreji
Mach
Čokoláda
Jedlá hlina zo zbytku korpusu
Jedlé kvety
Čokoláda
Maracujový kaviár

Mach si pripravíme v mikrovlnke a to tak, že si vyšľaháme jedno vajce s 15 g cukru a 30 g medu, pridáme 4 g prášku do pečiva a 25 g múky. Nakoniec prifarbíme.

Tagy: Dezert