Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
mrkva
petržlen
zeler
cibuľa
sviečkovica z daniela
horčica plnotučná
čierne korenie
nové korenie
muškátový kvet
bobkový list
soľ
ocot
cukor
smotana na slahanie 33 %
Postup:
Mäso z daniela osolíme a okoreníme, opečieme z každej strany. Do výpeku dáme jednu cibuľu a nakrájanú slaninku. Opražíme. Pridá sa nakrájaná zelenina a restuje sa to 10 minút. Zeleninu dávame v pomere 3:2:1, teda 2 diely mrkvy, 2 diely petržlenu a 1 diel zeleru. Podlejeme vodou, pridáme koreniny a necháme variť, kým nebude zelenina a mäso mäkké. Dochutíme horčicou, vyberieme korenie a dohladka rozmixujeme. Pridáme smotanu a dochutíme ešte cukrom a octom
Karlovarský knedlík:
20 rožkov
5 vajec
500 ml mlieka
100 g masla
petržlenová vňat
soľ
korenie
Postup:
Včerajšie rožky nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a podlejeme trošku mliekom. lístky petržlenu nakrájame na drobno. žĺtka oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme pevný sneh a žĺtka s rozpustenym maslom pridáme ku rožkom a vymiešame. Zmes natlačíme do tlačenkového vrecka a necháme variť v osolenej vode 25 min.