Hlavné jedlo: Pod lopatou

Hlavné jedlo: Pod lopatou

Sviečková z daniela s knedlíkom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

mrkva

petržlen

zeler

cibuľa

sviečkovica z daniela

horčica plnotučná

čierne korenie

nové korenie

muškátový kvet

bobkový list

soľ

ocot

cukor

smotana na slahanie 33 %

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Mäso z daniela osolíme a okoreníme, opečieme z každej strany. Do výpeku dáme jednu cibuľu a nakrájanú slaninku. Opražíme. Pridá sa nakrájaná zelenina a restuje sa to 10 minút. Zeleninu dávame v pomere 3:2:1, teda 2 diely mrkvy, 2 diely petržlenu a 1 diel zeleru. Podlejeme vodou, pridáme koreniny a necháme variť, kým nebude zelenina a mäso mäkké. Dochutíme horčicou, vyberieme korenie a dohladka rozmixujeme. Pridáme smotanu a dochutíme ešte cukrom a octom

Karlovarský knedlík:

20 rožkov

5 vajec

500 ml mlieka

100 g masla

petržlenová vňat

soľ

korenie

Postup:

Včerajšie rožky nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie a podlejeme trošku mliekom. lístky petržlenu nakrájame na drobno. žĺtka oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme pevný sneh a žĺtka s rozpustenym maslom pridáme ku rožkom a vymiešame. Zmes natlačíme do tlačenkového vrecka a necháme variť v osolenej vode 25 min.

Tagy: Jedlo