Dezert: Opitá ohňom

Dezert: Opitá ohňom

Caneles s hruškou vo víne a domácim orechovým sirupom.

Ochutnajte u vás doma recepty z Bez servítky!

Potrebujeme:

· Múka hladká

· Vajce

· Kvalitní trstinový cukor

· Rum

· Mlieko plnotučné

· Orechy

· Creme frache

· Hruška

· Víno

· Máslo

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Na cesto potrebujeme mlieko, maslo, múku, rum, vajce, cukor, cesto pečieme vo formičkách na caneles na 180 stupňov cca 40-50 minút.

Orechový sirup:

Orechy naložíme na 48 hodín do vody, následne rozmixujeme, prepasírujeme, pridáme cukor a redukujeme do správnej štruktúry

Hruška vo víne:

Dáme variť červené víno s cukrom, do ktorého vložíme očistenú hruška a chvíľu povaríme, následne dáme vychladiť. 

Tagy: Dezert