Predjedlo: Grincajch a špirka

Polievka: Grincajch a špirka

Krémová zeleninová polievka z piatich druhov zeleniny.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

100 g mrkva

100 g zemiaky

100 g kel

100 g pór

100 g cibuľa

1 bal. smotana na šľahanie 33%

Soľ

Korenie

Cesnak

olej

1 l. kurací alebo zeleninový vývar

Na vložku do polievky:

Kel

Soľ

Olej

Na ozdobu:

Slaninový čips

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky v hrnci, rozpálime olej, pridáme mrkvu a zemiaky, soľ a korenie a pár minút restujeme, ďalej pridáme cibuľu a zase restujeme, pridáme kel a pór a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme cesnak a krátko restujeme, zalejeme 1 litrom kuracieho alebo zeleninového vývaru, varíme do zmäknutia zeleniny, na záver pridáme šľahačkovú smotanu a ešte krátko povaríme, dochutíme soľou a korením a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, do druhého hrnca pridáme olej a kel nakrájaný na prúžky osolíme a krátko restujeme, bude nám slúžiť ako vložka do krémovej polievky a na ozdobu, na oheň si postavíme panvicu, na ktorej pripravíme slaninový čips, slaninu nakrájame na tenké plátky a opečieme z každej strany do zlato-hneda, slaninka bude slúžiť na ozdobu.

Tagy: Polievka