Predjedlo: Šaty si už neoperie a ryby nepochytá

Predjedlo: Šaty si už neoperie a ryby nepochytá

Kačacia paštéta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kačacia pečeň

kačacia mať

maslo

cibuľa

cesnak

smotana na šľahanie

tymian

korenie

soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Kačacie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie. Na panvici zohrejeme 20 g masla s kačacou masťou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pražíme na miernom ohni, kým cibuľka nezmäkne. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka restujeme asi minútu, aby sa pečienky zatiahli zo všetkých strán. Následne znížime teplotu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymian. Chvíľku restujeme, aby cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí. Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a lyžičku soli a opäť mixujeme na krémovú konzistenciu. Podľa chuti ešte ochutíme soľou a korením. Dáme vyhladiť podávame s domácim chlebíkom

Tagy: Predjedlo