Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1,5 kg hovädzie líčka
1 L hovädzí vývar
300 ml červené víno
2 stredne veľké mrkvy
2-3 cibule
2 stopky zeleru
Rajčinový pretlak
soľ
korenie
rozmarín
tymian
bobkový list
nejaký neutrálny olej
Postup:
Líčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci si dáme zohriať olej a sprudka opečieme líčka. Potom ich dáme stranou. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a potom postupne opekáme na oleji. Najskôr mrkvu, potom cibuľu a nakoniec zeler. Keď je zelenina opečená na farbu, pridáme rajčinový pretlak asi lyžicu a chvíľku opekáme so zeleninou. Podlejeme to vínom a necháme odpariť alkohol cca 3-4 minúty. Potom vložíme líčka a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme do rúry predohriatej na 160 st. a necháme v rúre cca 3 hodiny. Nakoniec líčka vytiahneme, omáčku scedíme, nemixujeme. Omáčku v hrnci zredukujeme. Podávame so štuchanými zemiakmi a nakoniec posypeme nakrájanou pažítkou.