Hlavné jedlo: Na facku

Hlavné jedlo: Na facku

Líčka pečené na zelenine so šťuchanými zemiakmi

Ochutnajte u vás doma recepty z Bez servítky!

Ingrediencie:

1,5 kg hovädzie líčka
1 L hovädzí vývar
300 ml červené víno
2 stredne veľké mrkvy
2-3 cibule
2 stopky zeleru
Rajčinový pretlak
soľ
korenie
rozmarín

tymian
bobkový list
nejaký neutrálny olej 

Zdroj: TV JOJ

Postup:  

Líčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci si dáme zohriať olej a sprudka opečieme líčka. Potom ich dáme stranou. Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky a potom postupne opekáme na oleji. Najskôr mrkvu, potom cibuľu a nakoniec zeler. Keď je zelenina opečená na farbu, pridáme rajčinový pretlak asi lyžicu a chvíľku opekáme so zeleninou. Podlejeme to vínom a necháme odpariť alkohol cca 3-4 minúty. Potom vložíme líčka a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme do rúry predohriatej na 160 st. a necháme v rúre cca 3 hodiny. Nakoniec líčka vytiahneme, omáčku scedíme, nemixujeme. Omáčku v hrnci zredukujeme. Podávame so štuchanými zemiakmi a nakoniec posypeme nakrájanou pažítkou.

Tagy: Jedlo