Dezert: Didžina chutí netradičnej lásky

Dezert: Didžina chutí netradičnej lásky

Moderné laskonky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Vajcia

Cukor kryštálový

Vanilka

Mascarpone

Čokoláda

Jahody

Agar

Čerstvé ovocie

Pukacia zmes

Polohruba múka

Vanilkový extrakt

Kokosové mlieko

Vanilkový cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom, necháme chvíľu ochladnúť. Jemne primiešame pomleté orechy a polohrubú múku. Zmes dáme do formy a sušíme na 150 stupňov cca 15 minút a potom etse na 90 stupňov cca 15 minút.

Čokoládové mascarpone: 

Čokoládu rozpustime nad vodou, nechame vychladnúť a zmiešame s mascarpone.

Vanilkový krém: 

Zmiešame si kokosové mlieko spolu s mascarpone pridáme vanilkový cukor, lusk a vanilkový extrakt a dáme do sodovej fľašky.

Jahodový gél: 

Urobíme si karamel pridáme jahody a necháme vyvariť. Rozmixujeme dáme variť pridáme agar a nechame vychladnúť. Po vyhchladnutí znova rozmixujeme.

Laskonky plníme cokoladovím mascarpone a zlepíme.

Tagy: Dezert