Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Hovädzia sviečková
Zemiaky
Špenát čerstvý
Foagra
Hríby na dekor
Brusnicové pyré
Želatína
Toast
Agar agar
Cibuľa
Soľ, korenie
Rozmarín
Tymian
Maslo
Cesnak
Cukrový hrášok čerstvý
Mikrobylinky
Maslo
Olej
Biele víno
Postup:
Z foagri vyberieme žilky, pridáme soľ, korenie, biela víno, zatočíme do fólie a suvidujeme 40 min na 60 stupňov. Hovädzie nakrájame na krúžky a suvidujeme Na 55 stupňov hodinu 30 minút. Medzitým orestujeme cibuľu, cesnak, soľ, biele víno, všetko rozmixujeme, pridáme trocha smotany a mame pyré z cibule. Zo zemiakov vykrojíme kolieska, opečieme z oboch strán, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a necháme zmäknúť. Špenát podusíme na masle s cesnakom a osolíme, okoreníme. Steak z masa potom sprudka opečieme na panvici. Brusnicové želé si pripravíme z pyré a želatíny. Vykrojíme kolieska, ktoré budeme dávať na steak. Z toastového chleba vykrojíme krúžky a opečieme na panvici. Pri podávaní navrstvime toast, špenát, steak, brusnicové želé, foagra, dozdobíme cibuľovým pyré, zemiakovým fondantom, orestovanými hríbmi.
Kaviár z brusnicového pyré pripravíme:
Brusnicové pyré 150 ml
agar 2 g
trocha cukru
Povaríme. Potom dáme do striekačky a kvapkáme do vychladeného oleja, kde sa vytvorí kaviár. Podávame s červeným vínom.