Hlavné jedlo: Tornádo z búkačky

Hlavné jedlo: Tornádo z búkačky

Sviečkovica s foagrou s brusnicovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Hovädzia sviečková 

Zemiaky

Špenát čerstvý

Foagra

Hríby na dekor

Brusnicové pyré

Želatína

Toast

Agar agar

Cibuľa 

Soľ, korenie

Rozmarín

Tymian

Maslo

Cesnak

Cukrový hrášok čerstvý

Mikrobylinky

Maslo

Olej

Biele víno

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Z foagri vyberieme žilky, pridáme soľ, korenie, biela víno, zatočíme do fólie a suvidujeme 40 min na 60 stupňov. Hovädzie nakrájame na krúžky a suvidujeme Na 55 stupňov hodinu 30 minút. Medzitým orestujeme cibuľu, cesnak, soľ, biele víno, všetko rozmixujeme, pridáme trocha smotany a mame pyré z cibule. Zo zemiakov vykrojíme kolieska, opečieme z oboch strán, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a necháme zmäknúť. Špenát podusíme na masle s cesnakom a osolíme, okoreníme. Steak z masa potom sprudka opečieme na panvici. Brusnicové želé si pripravíme z pyré a želatíny. Vykrojíme kolieska, ktoré budeme dávať na steak. Z toastového chleba vykrojíme krúžky a opečieme na panvici. Pri podávaní navrstvime toast, špenát, steak, brusnicové želé, foagra, dozdobíme cibuľovým pyré, zemiakovým fondantom, orestovanými hríbmi.

Kaviár z brusnicového pyré pripravíme:

Brusnicové pyré 150 ml

agar 2 g

trocha cukru

Povaríme. Potom dáme do striekačky a kvapkáme do vychladeného oleja, kde sa vytvorí kaviár. Podávame s červeným vínom.

Tagy: Jedlo