Dezert: Rajská csusza

Dezert: Rajská csusza

Halušky somloi inak.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Smotana

Mascarpone

Vanilka

Korpus:

Vajíčka

Múka

Kypriaci prášok

Cukor vanilkový

Cukor

Olej

Voda

Slivkový lekvár

Pomarančová šťava

Brandy

Cukor na namočenie korpusu

Čokoláda

Kakakové maslo

Velvet sprej - biely, červený

Cukrárska hmota - zelená, hnedá

Agar agar

Mrazené ovocie

Citrón

Cukor

​Postup: 

Zo smotany a mascarpone vyšľaháme krém, pridáme vanilku, zo smotany a mascarpone vyšľaháme krém, pridáme vanilku, upečieme korpus, rozdelíme na tri časti - kakaová, orechová vanilková - do formy dáme krém, vložíme malé koliesko namočené v náleve z pomarančovej šťavy a brandy, zlepšíme lekvárom, formu dáme zamrznúť, po zamrznutí vyberieme jablká, namočíme do čokolády a postriekame velvet sprejom z cukrárenskej hmoty, vymodelujeme lístok a stopku, dáme schladiť, pripravíme ovocný sorbet, pri podávaním dozdobíme kvetmi a kaviárom z ovocia, ktorý sa robí rovnako ako kaviár v hlavnom jedle.  

Tagy: Dezert