Predjedlo: Príbeh lesa

Predjedlo: Príbeh lesa

Jelení jazyk.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

jelení jazyk (sous vide) 

zaúdený na borovici kôprovka (ocot, cukor, kôpor, olej z ihličia, zemiak, smotana, maslo)

kváskový chlieb (múka, kvások, hríby, borievky, olej)

espuma (smotana, borovica, podpinky huby, smotana)

na záver dubákový prach 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Jazyk dáme do vákuovačky a Sous vide. Potom údiť na borovici. Kôprovka v hrnci ocot, cukor, smotana, borovica, prevariť, zahustiť maslom. Borovicový olej - mixujeme vetvičky z olejom. Na espumu varíme smotanu s hríbmi orestovanymi a potom do fľaše issi. Nakoniec poprášime dubákovým prachom. Chlieb štýl foccacia - kvások z droždia urobíme, pridáme múku, olej a orestované huby podpinky a necháme vykysnúť. Potom pečieme v peci 30 minút.

Tagy: Predjedlo