Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
mleté hovädzie
olivový olej
mozzarella
cesnak
bazalka čerstvá
parmezán
soľ, korenie, sušená bazalka
maslo
pasírované paradajky
cesto na lasagne
ricotta
hladká múka
plnotučné mlieko
červené víno
muškátový orech
Postup:
Mäso dáme na panvicu s olejom. Krájame cesnak, ktorý do mäsa hodíme, zalejeme vínom, pridáme pasírované paradajky, k mäsu pridám soľ, dochutíme, pridáme sušenú bazalku, dáme bokom a necháme variť. Počas varenia vložíme do zmesi kúsok parmezánu.
Bešamel:
Rozpustíme maslo, pridáme múku (1:1), zalejeme mliekom, tak akurát. Nastrúhame tam aj muškát. orech. Natrúhame aj parmezán. Uvaríme si cestoviny na lasagne, ktoré predtým striháme na požadovaný tvar. Do misiek na lasagne navrstvíme - cesto, mäso, bešamel atď. Dáme zapiecť. Tesne pred upečením dáme trochu syra aj na vrch.