Polievka: Plávajúce čudo

Polievka: Plávajúce čudo

Hovädzia polievka frittaten suppe so slanou palacinkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Prísady: 

Kosti na polievku a 2 - 3 špikové kosti 

Koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler

Cibuľa

Cesnak

Soľ

Korenie

Olej

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

V hrnci na oleji najprv opečieme mäso , potom ho vyberieme na tanier. Dolejeme olej a orestujeme nakrájanú očistenú zeleninu. Vrátime späť mäso aj so špikovými kosťami, podlejeme vodou (3 - 4 litre) pridáme soľ, korenie pomaly varíme, aspoň 4 hodiny. Počas varenia zbierame penu aby polievka bola pekná, číra. Po uvarení prelejeme iba polievku do servírovacej misky a pridáme palacinkové rezance ( upečieme si slané palacinky a nakrájame na tenké pásiky – rezance). Podávame s čerstvou pažítkou.

Tagy: Polievka