Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
6 ks vajcia
6 PL kryštálový cukor
6 PL hladká múka
1 balíček prášok do pečiva
100 ml olej
100 ml mlieko
3 PL kakao
500 ml šľahačková smotana
200 g čokoláda na varenie
50 g mliečna čokoláda
Postup:
Pripravíme si plech na pečenie 30 x 20, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Bielka šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávame kryštálový cukor. Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva). Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 stupňov Celzia asi 20 min. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché. Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplý ganache nalejeme na teplý korpus. Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc. Dezert pri podávaní dozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a ovocím.