Dezert: Keď čižmička krásne vonia

Dezert: Keď čižmička krásne vonia

Citrónové tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

100 g masla  
100 ml citrónovej šťavy
200 g kryštálového cukru Belbake
kôra z 2 citrónov
80 g práškového cukru Belbake
500 g mascarpone Milbonaa
100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
28 dlhých cukrárskych piškót Sondey
70 g medu
130 ml citrónovej šťavy
1 citrón
6 vajec

Postup:

Citrónový krém Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo s citrónovou šťavou. Žĺtky a 1 vajce vymiešame s cukrom, prilejeme k maslovo-citrónovej zmesi, pridáme kôru z citrónov a za občasného miešania pomocou varešky krém varíme, kým nezhustne. Krém precedíme cez sitko, aby sme odstránili prebytočnú kôru a časti vajíčok. Citrónový krém necháme úplne vychladnúť a následne ho prelejeme do cukrárskeho vrecka. Tiramisu krém 1 vajce a žĺtky vyšľaháme ručným šľahačom nad parou do hustej svetlej peny. Mascarpone so smotanou na šľahanie vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička. Obe zmesi spojíme a zľahka premiešame. V menšej miske zmiešame med s citrónovou šťavou. Na dno formy uložíme vrstvu piškót, ktoré polejeme medovo-citrónovým sirupom. Na piškóty nanesieme vrstvu tiramisu krému, a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme citrónový krém, ktorý jemne vmramorujeme. Pokračujeme vrstvou piškót, tiramisu krému a citrónového krému.

Tagy: Dezert