Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
hovädzí jazyk 600 g
zeleninový vývar 1L
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
soľ
zaváraný citrón
zeler 400 g
jablko 180 g
maslo 50 g
soľ
cukor
olivový olej
fenikel 2 ks
zeleninový vývar 4 dcl
cibuľa biela 80 g
cesnak 3 str.
zemiaky 200 g
xantan 1 g
smotana 33 % 2 dcl
olej 0,5 dcl
mirin pp
rybacia omáčka pp
Vývar z vareného jazyka 1,5 dcl
kafírové listy 2ks
kefír 2dcl
maslo 100g
doplnok:
olej z medvedieho cesnaku
čerstvý chren
hrozno
žihlavové chipsi
Postup:
Hovädzí jazyk si očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s koreninami. Najlepšie variť v tlakovom hrnci cca 1 hod. Po uvarení jazyk opečieme na drevenom uhlí, nakrájame a ochutíme citrónom. Očistený zeler si nakrájame na kocky 1 x 1 cm, následne ho blanšírujeme v osolenej vode 1 minútu a zachladíme. Pred servisom si rozpálime maslo a necháme na ňom skaramelizovať zeler. Pred dokončením pridáme nakrájané jablko na malé kocky a ochutíme. Na oleji si orestujeme dozlatista cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané zemiaky a zeler, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Pridáme smotanu, xantán a všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Podľa chuti pridáme mirin, rybaciu omáčku a nabijeme do sifónovej fľaše s 2 bombičkami. Vývar z jazyka necháme zovrieť, pridáme kafírové listy a necháme 15 minút infúzovať. Listy vyberieme pridáme kefír a zašľaháme maslo