Predjedlo: Orálne pokušenie

Predjedlo: Orálne pokušenie

Hovädzí jazyk na dreve, pečený zeler s jablkom, feniklová espuma, chren, kefír.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

hovädzí jazyk 600 g

zeleninový vývar 1L

bobkový list

nové korenie

čierne korenie

soľ

zaváraný citrón

zeler 400 g

jablko 180 g

maslo 50 g

soľ

cukor

olivový olej

fenikel 2 ks

zeleninový vývar 4 dcl

cibuľa biela 80 g

cesnak 3 str.

zemiaky 200 g

xantan 1 g

smotana 33 % 2 dcl

olej 0,5 dcl

mirin pp

rybacia omáčka pp

Vývar z vareného jazyka 1,5 dcl

kafírové listy 2ks

kefír 2dcl

maslo 100g

doplnok:

olej z medvedieho cesnaku

čerstvý chren

hrozno

žihlavové chipsi

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Hovädzí jazyk si očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s koreninami. Najlepšie variť v tlakovom hrnci cca 1 hod. Po uvarení jazyk opečieme na drevenom uhlí, nakrájame a ochutíme citrónom. Očistený zeler si nakrájame na kocky 1 x 1 cm, následne ho blanšírujeme v osolenej vode 1 minútu a zachladíme. Pred servisom si rozpálime maslo a necháme na ňom skaramelizovať zeler. Pred dokončením pridáme nakrájané jablko na malé kocky a ochutíme. Na oleji si orestujeme dozlatista cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané zemiaky a zeler, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Pridáme smotanu, xantán a všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Podľa chuti pridáme mirin, rybaciu omáčku a nabijeme do sifónovej fľaše s 2 bombičkami. Vývar z jazyka necháme zovrieť, pridáme kafírové listy a necháme 15 minút infúzovať. Listy vyberieme pridáme kefír a zašľaháme maslo

Tagy: Predjedlo