Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
180 g žĺtka
150 g kryštálový cukor
50 g cukor vanilka/čerstvá vanilka
1 kg mascarpone
Espuma:
100 g žĺtka
80 g cukor
40 g likér
65 g bielka
Na 250 ml káva
50 ml amareto/kahula
Piškóty:
60 g múka
3 ks Vance
35 g práškový cukor
Jahody 300 g
Estragón 10 g
Pistácie 100 g
Kakao holandské 20 g
Citrón 1 ks
Tonko fazule
Výťažok z ruží
Postup:
Cukor a vajíčka spolu šľahať 10-12min pridať mascarpone zľahka zašľahať, nakoniec pridať vanilku. Žĺtka, cukor vyšľahať v termomixe na 60 - 10 minút potom, pridať alkohol, prehriať, potom pridať bielka a tie zašľahať a nakoniec pridať namočenú želatínu. Žĺtka šľaháme s 20 g cukru do peny a potom pridáme 15 g múky. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme cukor, potom žĺtkovú zmes a nakoniec múku. Pečieme v rúre na 175 stupňov cca 10-15 min. Čerstvé jahody vysekáme na malé kocky, ktoré dochutíme aj citrónovou šťavou a nakoniec pridáme nasekaný estragón. Pistácie opekáme nasucho na panvici. Následne vrstvíme do okrúhlej formy / piškót močený v káve krém /pečené pistácie / jahodové ragú. Dvakrát zopakujeme navrch použijeme žĺtkovú omáčku, ktorú zasypeme kakaom a strúhanými pistáciami. Ozdobíme.