Dezert: Ťahaj ma hore

Dezert: Ťahaj ma hore

Tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

180 g žĺtka

150 g kryštálový cukor 

50 g cukor vanilka/čerstvá vanilka

1 kg mascarpone

Espuma:

100 g žĺtka

80 g cukor

40 g likér

65 g bielka

Na 250 ml káva

50 ml amareto/kahula

Zdroj: TV JOJ

Piškóty: 

60 g múka

3 ks Vance

35 g práškový cukor

Jahody 300 g

Estragón 10 g

Pistácie 100 g

Kakao holandské 20 g

Citrón 1 ks

Tonko fazule

Výťažok z ruží

Postup:

Cukor a vajíčka spolu šľahať 10-12min pridať mascarpone zľahka zašľahať, nakoniec pridať vanilku. Žĺtka, cukor vyšľahať v termomixe na 60 - 10 minút potom, pridať alkohol, prehriať, potom pridať bielka a tie zašľahať a nakoniec pridať namočenú želatínu. Žĺtka šľaháme s 20 g cukru do peny a potom pridáme 15  g múky. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme cukor, potom žĺtkovú zmes a nakoniec múku. Pečieme v rúre na 175 stupňov cca 10-15 min. Čerstvé jahody vysekáme na malé kocky, ktoré dochutíme aj citrónovou šťavou a nakoniec pridáme nasekaný estragón. Pistácie opekáme nasucho na panvici. Následne vrstvíme do okrúhlej formy / piškót močený v káve krém /pečené pistácie / jahodové ragú. Dvakrát zopakujeme navrch použijeme žĺtkovú omáčku, ktorú zasypeme kakaom a strúhanými pistáciami. Ozdobíme.

Tagy: Dezert