Predjedlo: Morská príšera po taliansky

Predjedlo: Morská príšera po taliansky

Tortelíny s langustínou, bisque a majorán.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Cesto:

Múka 300 g

Vajcia 3 ks

Olivový olej 5 ml

Soľ 2 g

Plnka:

Mascarpóne 250 g

Langustína 10 ks

Pomaranč 1 ks

Majorán 5 g

Limeta 1Ks

Soľ 2g

Kajanské korenie 1 g

Šalotka

Bisque:

Ulity z langustíny 10 ks

Šalotka 4 ks

Cesnak 2 strúčiky

Rajčinový pretlak 1 PL

Pór 1 ks

Fenikej 2 ks

Rajčiny 2 ks

Smotana 36 % 150 ml

Pomaranč 1 ks

Kokos mlieko 100 ml

Rum 100 ml

Biele víno 200 ml

Pomarančový chips:

Caječné bielka 60 g

Maslo 10 g

Cukor 50 g

Múka 50 g

Soľ 4 g

Olej 40 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z múky a vajec si pripravíme cesto na cestoviny a vyrolujeme si ho na stroji na cestoviny alebo vyvaľkáme ho ručne valčekom na hrúbku pol milimetra a následne vyrezávatkom vykrojíme požadovaný tvar v našom prípade to bude kruh o priemere 10 cm, zmiešame mascarpone vylúpane a nasekané chvosty z langustín pridame pomarančovú kôru, majorán, limetovú šťavu, soľ a kajenské korenie. Takto pripravenú plnku si dáme do cukrárenského vrecka a plníme cesto do stredu nášho vykrojeného cesta jemne navhceným prstom potrieme jeho okraje a zlozíme si prstami tortelínu.

Na Bisque zarestujeme najprv šalotku s ulitami z langustín, potom pridáme pretlak, ktorý porestujeme do odparenia tekutiny pridáme následne všetky ostatné suché ingrediencie. Keď bude všetko zarestované do zlatista, podlejeme vínom a rumom. Po odparení alkoholu pridáme vodu a takto varíme asi pol hodinu a potom pridávame pomarančovú kôru, smotanu a kokosové mlieko a varíme daľších 20 minút. Takto uvarenú omáčku precedíme a zredukujmeme na hustú konzistenciu podľa potreby. Na pomarančový chips si zmiešame v miske všetky potrebné ingrediencie s metličkou s výnimkou masla - to si roztopíme v mikrovlnke a prilejeme ho k statným ingredienciám až potom. Takto pripravené cesto si natrieme na silikónovu podložku určenú na pečenie a takto pripravené cesto upečieme na 180 stupňov do zlatista - cca 5 až 8 minút.

Tagy: Predjedlo