Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Merinque
Ingrediencie:
240 g bielka
300 g práškový cukor = šľahať
500 g cukor kr.
150 g voda = 115 c
Postup:
Bielka s práškovým cukrom si šľaháte a postupne prilievajte 115stupňovú cukrovú vodu, kým to nevychladne. Striekajte na silikón a dajte sušiť na 70 stupňov cez noc do sušičky.
Citrusové bavaro:
Ingrediencie:
250 g smotana 35 %
38 g cukor kr.
38 g biela čokoláda
80 g červený pomaranč
pyré
Soľ štipka
2,5 x želatína
Postup:
Všetko spolu spojíme a prevaríme, pridáme nabobnanú želatínu, zamiešame a precedíme cez sitko, a nalejeme do silikonových foriem. Zamrazíme. Pred vybratím zo silikónovej formy treba zastriekať žltým velvet sprejom.
Marinovaný rakytník:
Ingrediencie:
250 g
kryštál cukor
0,5l pomarančový fresch
0,5 l rakytník
4 x kardamón
1 x škorica celá
4 x badián
0,5 kg rakytník
1 x pomarančová kôra a šťava
Postup:
Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme pomarančovým freschom a vložíme ostatné koreniny, pomaly redukujeme na polovicu, vznikne nám glace, do krorého pridáme pripravený očistený rakytník, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
Tekvicová zmrzlina:
Ingrediencie:
1 l mlieko 3,5 %
1 l smotana 33 %
400 g žĺtok
450 g kr. cukor
400 g upečená hokkaido tekvica
10 x badián
4 x vanilka
2 x kôra a šťava z pomaranča
40 g zázvor
2 g klinček
5 g kardamón
15 g škorica celá
Postup ako pri creme anglaise.
Ganáž:
Biela čokoláda
Ingrediencie:
100 g červený pomaranč
150 g mascarpone
100 g smotana 33 %
150 g biela čoko
2 pl želatína
Postup:
Spojte smotanu a pomaranč. pyré, zohrejte na 80 stupňov, zapracujte nabobnanú želatínu a prelejte cez pripravenú čokoládu. Do takto pripravenej zmesi jemne primiešajte mascarpone - naplňte silikónové formy a dajte mraziť.
Consomé rakytník:
Ingrediencie:
250 g rakytník šťava
100 %
250 g siple sirup
1x vanilka
Postup:
Všetko spolu spojte a dajte zachladiť.