
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na kuracie stehná:
4 vykostené kuracie stehná
200 g zmrazených alebo čerstvých lesných húb (napr. žampióny, lysohlávky, hríby)
1 cibuľa, nasekaná
2 strúčiky cesnaku, nasekané
2 lyžice olivového oleja
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Korenie podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)
Na ňoky:
500 g zemiakov
200 g múky
1 vajce
Soľ a čierne korenie podľa chuti
1/2 šálky strúhanej parmazánu
Postup:
Príprava kuracích stehien:
Priprav marinádu:
V malej miske zmiešaj olivový olej, nasekanú cibuľu, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a ďalšie koreniny podľa chuti.
Namoč kuracie stehná:
Kuracie stehná umy a osuš kuchynským utierkou. Vlož ich do veľkej misky a nalej marinádu. Premiešaj, aby boli stehná dobre pokryté marinádou. Nechaj ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke. Príprava lesných húb: Ak používaš zmrazené huby, rozmraz ich podľa pokynov na obale. Ak používaš čerstvé huby, očisti ich a nakrájaj na plátky.
Pristav rúru na vyhriatie:
Predhrej rúru na 180°C. Pečenie kuracích stehien: Kuracie stehná s marinádou prelož do pekáča. Okolo nich rozlož nakrájané lesné huby. Peč v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým kuracie stehná nie sú pekne zlatisté a upečené. Príprava ňokov:
Príprava zemiakov:
Zemiaky uvarte vo vriacej vode, kým nezmäknú. Potom ich zalejte studenou vodou, olúpte a rozmixujte na hladkú kašu.
Zmiešanie cesta:
Do zemiakovej kaše pridaj múku, vajce, soľ, čierne korenie a strúhaný parmazán. Vypracuj cesto, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria pevné cesto. Tvarovanie ňokov: Cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske na vále a vykrájaj z neho tenké valčeky. Potom ich krájaj na malé kúsky.