Hlavné jedlo: Lesný vták

Hlavné jedlo: Lesný vták

Vykostené kuracie stehná na lesných hubách a ňoky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Na kuracie stehná:

4 vykostené kuracie stehná

200 g zmrazených alebo čerstvých lesných húb (napr. žampióny, lysohlávky, hríby)
1 cibuľa, nasekaná
2 strúčiky cesnaku, nasekané
2 lyžice olivového oleja
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Korenie podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)

Na ňoky:

500 g zemiakov
200 g múky
1 vajce
Soľ a čierne korenie podľa chuti
1/2 šálky strúhanej parmazánu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava kuracích stehien:

Priprav marinádu:

V malej miske zmiešaj olivový olej, nasekanú cibuľu, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a ďalšie koreniny podľa chuti.

Namoč kuracie stehná:

Kuracie stehná umy a osuš kuchynským utierkou. Vlož ich do veľkej misky a nalej marinádu. Premiešaj, aby boli stehná dobre pokryté marinádou. Nechaj ich marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke. Príprava lesných húb: Ak používaš zmrazené huby, rozmraz ich podľa pokynov na obale. Ak používaš čerstvé huby, očisti ich a nakrájaj na plátky.

Pristav rúru na vyhriatie:

Predhrej rúru na 180°C. Pečenie kuracích stehien: Kuracie stehná s marinádou prelož do pekáča. Okolo nich rozlož nakrájané lesné huby. Peč v predhriatej rúre približne 40-45 minút, alebo kým kuracie stehná nie sú pekne zlatisté a upečené. Príprava ňokov:

Príprava zemiakov:

Zemiaky uvarte vo vriacej vode, kým nezmäknú. Potom ich zalejte studenou vodou, olúpte a rozmixujte na hladkú kašu.

Zmiešanie cesta:

Do zemiakovej kaše pridaj múku, vajce, soľ, čierne korenie a strúhaný parmazán. Vypracuj cesto, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria pevné cesto. Tvarovanie ňokov: Cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske na vále a vykrájaj z neho tenké valčeky. Potom ich krájaj na malé kúsky.

Tagy: Jedlo