Dezert: Sniežik sa nám chumelí

Dezert: Sniežik sa nám chumelí

Čokoládový korpus s marcarpone krémom a ovocím.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Čokoládový korpus:

100 g krupicového cukru

100 g masla

200 g čokolády na varenie

4 vajíčka

3 lyžice hladkej múky

Tvarohový krém:

250 g jemného tvarohu

250 g mascarpone

1 vanilínový cukor

kôra z 1 pomaranča

100 ml smotany na šľahanie (33 %)

Krém z lesného ovocia:

1 balík mrazeného lesného ovocia

1 vanilkový puding

100 ml vody

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku. Upečieme v tortovej forme. Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky. Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.

Tagy: Dezert