Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Čokoládový korpus:
100 g krupicového cukru
100 g masla
200 g čokolády na varenie
4 vajíčka
3 lyžice hladkej múky
Tvarohový krém:
250 g jemného tvarohu
250 g mascarpone
1 vanilínový cukor
kôra z 1 pomaranča
100 ml smotany na šľahanie (33 %)
Krém z lesného ovocia:
1 balík mrazeného lesného ovocia
1 vanilkový puding
100 ml vody
Postup:
Krupicový cukor a maslo rozpustíme v miske vo vodnom kúpeli. Pridáme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme ju za občasného miešania rozpustiť. Do vychladnutej zmesi po jednom metličkou zašľahávame celé vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavame hladkú múku. Upečieme v tortovej forme. Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky. Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca a za občasného miešania necháme roztopiť. Potom pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania uvaríme hustý ovocný krém. Vychladnutý korpus necháme v tortovej forme, nalejeme naň tvarohový krém a uhladíme. Na krém navrstvíme vychladnutý krém z lesného ovocia. Hotovú tortu necháme v chladničke dôkladne stuhnúť.