Kontroverzná Diana Dandýni terčom drsných komentárov: Čo si o nich myslí jej svojrázny predstaviteľ?

Vystúpenie Diany Dandýni spôsobilo poriadny rozruch nielen v samotnom Talente, ale aj následne na sociálnych sieťach, kde sa to hejtami a nenávistnými komentármi len tak hemžilo. Ako na takéto komentáre reaguje Dianin predstaviteľ Roland?

Dvadsaťpäťročný Roland z Lučenca prišiel ukázať svoje druhé ja, ktorým je tanečnica a speváčka menom Diana Dandýni. Porotu čakalo okrem iného poriadne tanečné teatrálne predstavenie, akoby privezené priamo z newyorského divadla či clubu. Diana predviedla množstvo kreácií a do svojej roly sa naplno vžila. Ako následne po vystúpení tanečnica prezradila, počas vystúpenia myslela na moment, ktorý sa podľa nej stane azda každej žene - moment, kedy sa zaľúbi do toho nesprávneho. Roland si v živote prešiel kadečím. Ešte počas štúdia ho sexuálne zneužili. V treťom ročníku sa zas pokúsil o samovraždu. Zjedol tabletky, vypil fľašu tvrdého alkoholu, no našťastie svoj úmysel nedokonal do konca. Neskôr sa však z neho stal nový človek a približne pred rokom vzniklo aj jeho alter ego menom Diana Dandýni. Ako nám Roland v rozhovore prezradil, jeho inšpiráciou sú viaceré zahraniční drag queens (čiže umelci, ktorí vystupujú ako žena, pozn. red.). Čo je však známe na Západe či v USA, nemusí byť zákonite prijaté aj u nás. Roland chcel však Slovensku otvoriť oči. "My Slováci máme tendenciu byť konzervatívni. Toto nemá nič spoločné s mojou sexualitou. Je to všetko len predstavenie a umenie. Je to herec, chlap, ktorý hrá ženu. To neznamená, že ja sa stotožňujem s týmto charakterom," prezradil Roland, ktorý štandardne v súkromí nevystupuje ako žena a ani sa neoblieka do ženských šiat. Ide čisto len o súčasť čísla.

CSMT 2019 - Diana Dandyni CSMT 2019 - Diana Dandyni Zdroj: TV JOJ

Rolanda v tomto umení naplno podporuje aj rodina a okolie. Ako sám predstaviteľ Diany Dandýni hovorí, takéto umenie pochádza už z dávnych dôb. Pripomína, že napríklad ešte v gréckej kultúre muži začali napodobňovať ženy, keďže tie nemohli hrať. Inak to však vníma bežná verejnosť na Slovensku, čo sa prejavilo aj na množstve negatívnych komentárov na sociálnych sieťach po jeho vystúpení v Talente. Roland sa to však takéto útoky snaží nebrať osobne. "Možnože ja som ten, ktorý im môže ukázať, že to nie je nič zlé. Je to ako rasizmus. Prečo by mal niekto niekoho odsúdiť len za to, že je čierny? Je to len forma umenia. Väčšinou odcudzujeme veci, o ktorých nevieme a ich nepoznáme," dodal svojrázny tanečník, ktorý aktuálne žije v Rakúsku. Slovensko má zrejme pred sebou ešte dlhú cestu k tolerancii a chápaniu nepoznaných vecí, z ktorých máme zbytočný strach. Navyše konkrétne v tomto prípade išlo čisto o umenie a je zbytočné šíriť nenávisť a strach len preto, že niečo nie je v súlade s našim poznaním. 

Sledujte Česko Slovensko má talent aj túto sobotu o 20:35 hod. na JOJke!

VIDEO - Vystúpenie Diany Dandýni v Talente urobilo rozruch: