Roman Poláčik otvorene o svojej práci: TOTO hercovi nič nenahradí!

Seriáloví herci sú často aj divadelní herci a vidieť ich môžete v rôznych inscenáciách. Dosky, ktoré znamenajú svet, sú pre nich intenzívnym zážitkom, najmä vďaka okamžitej spätnej väzbe od divákov v hľadisku. Ako to ale vníma Roman Poláčik? Kde sa cíti viac doma? Na javisku, či pri seriálových výrobách?

„Preferencia nepatrí na jednu či druhú stranu. Tým, že som vyštudovaný divadelný herec, tým, že som v praxi divadelnej od skončenia školy, pôsobil som najskôr v jednom divadle, potom v Slovenskom národnom divadle, štvrtú sezónu, vlastne ten kontakt s divákom sa nedá nahradiť, preto aj keď máme možnosť streamovať predstavenia, je fajn byť v obývačke, ale nie je to ono. My potrebujeme spätnú väzbu,“ povedal nám herec v rozhovore. Zdá sa teda, že herci tieto dva svety skrátka neporovnávajú. Nakrúcanie seriálov či filmov si s hraním v divadle jednoducho nespájajú. Ako divadlo, tak aj seriály majú pre nich isté čaro, no je to v prvom rade práca. Divadelné skúsenosti môžu zúžitkovať v seriáloch a naopak.


Roman Poláčik, ako profesionálny a vyštudovaný divadelný herec, vkladá do oboch týchto „svetov“ vždy maximu. „Oproti seriálovej tvorbe tam je určite tento rozdiel, ale čo sa týka prístupu k práci, to je jedna k jednej,“ vysvetlil nám herec.

Aj Roman vie veľmi dobre, ako využívať svoje nadobudnuté skúsenosti. Dôležité je dať do toho vždy maximum. „Je pravda, že veci, ktoré som nadobudol v divadle alebo stále nadobúdam, lebo stále máme čo robiť, vyvíjať sa, tak viem veľmi dobre, šikovne a vlastne aj rýchlo uplatniť pri tej výrobe,“ dodal nám v rozhovore Roman Poláčik, ktorý aktuálne hviezdi v seriáli Hranica. Vidieť ho môžete v úlohe pašeráka Kriša.

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!