Všetko najlepšie! KRIMI oslavujú 10. narodeniny

Svoju premiéru na televíznej obrazovke mali 2. februára 2008.

KRIMI oslavujú. Na obrazovkách televízie JOJ sa špecializované spravodajstvo zamerané na svet zločinu objavuje od 2. februára 2008. Dnes tak slávi 10. narodeniny. KRIMI od svojho začiatku prešli kus cesty. Začínali ako Krimi noviny, v roku 2011 sa ich názov skrátil a zmenil len na KRIMI. Počas tých 10 rokov sa relácii podarilo nájsť si stabilné miesto v programovej ponuke slovenských televízii a robiť zaujímavú alternatívu k zavedenému konkurenčnému spravodajstvu. Dnes sú KRIMI neoddeliteľnou súčasťou spravodajstva, večer čo večer, keď odbije 19:00 hod., pustí sa na obrazovkách JOJky známa zvučka. Desať rokov svetom zločinu, tragédiami, smrťou i nešťastím sprevádzajú svojich divákov moderátorské dvojice Stanislava Kováčik, Pavol Michalka a Monika Šebová s Michalom Farkašovským.

Na tvorbe KRIMI však pracuje celý tím ľudí. Hlavné slovo majú vedúci vydania - Viera Kundrátová a Miroslav Demín - a príspevky do vysielania pripravujú reportéri Juraj Hajdin, Richard Bolješik, David Mimra, Dalibor SkladanIveta Krupová, Silvia Mračnová, Denisa Gerši, Ján Baček, Pavol Janič, Andrej Zavřel, Ľubo Trautenberger, Daniela Jureková, Andrea Miková, Veronika Daubnerová, Katarína Juríčková, Zuzana Pojedincová, Edita Hutková, Janette Rákošová, Matúš Gavlák, Andrea Točená, Martin Krpač z Českej republiky a Peter Dzurilla z Poľska, zahraniční redaktori, produkční, asistenti vedúcich vydania, helferi, kameramani, strihači a režiséri. Do vysielania ale bežne prispievajú aj regionálni reportéri, ktorí prioritne tvoria Noviny. Súčasťou tohto tímu boli aj Ivan Mego, Valér Ferko, Leona Kočkovičová Fučíková, Veronika Hulíková, Marianna Mašátová, Mirka Štrbáková Urbanovičová, Peter Ferko, Marcel Dian, Adam Zavřel či Júlia Zelenková. A ako vyzeralo prvé vysielanie KRIMI? Pozrite si vo videu nižšie.

​KRIMI, ktoré dnes oslavujú svoje 10. narodeniny, sú najmä o smutných správach, ktoré sa divákom ťažko podávajú, a preto častokrát tím, ktorý reláciu tvorí, s príbehmi aj žije. Najviac všetkých zasiahla nečakaná správa o smrti ich bývalej kolegyne a priateľky Leony Kočkovičovej Fučíkovej, ktorá zomrela nečakane v posledný deň roku 2016. Pamätajú si ju ako človeka s veľkým srdcom, vzácneho priateľa, skvelú mamu a výbornú reportérku. Stabilným členom tímu bola od začiatku KRIMI.

​​​KRIMI má za sebou 10 rokov, počas ktorých sa z neznámeho programu vypracovala medzi tie najsledovanejšie na slovenských staniciach. Každý, kto sa na tvorbe podieľa, verí, že program bude úspešný aj ďalšiu minimálne dekádu. Moderátori, reportéri, vedúci vydania a ďalší členovia tímu prajú KRIMI nielen úspech, ale sú vďační aj za vernosť divákov.

Všetko najlepšie, KRIMI! Do ďalších rokov prajeme veľa úspechov!

Silvia Takácsová

Silvia Takácsová

Viac článkov od autora