Aké je to preniesť seriál z online priestoru do TV? Prezradil nám to scenárista Lajny!

Scenárista seriálu Lajna Petr Kolečko priznáva, že preniesť seriál výhradne z online priestoru do televízie nebola ľahká úloha!

Prvé dve série sa u českých divákov stretli s obrovským úspechom. Seriál mohli vidieť fanúšikovia prostredníctvom online televízie Seznam. Tretia séria sa dočká preto viacerých zmien, keďže prechádza z online priestoru aj na obrazovky TV JOJ. "Vizuálne bude tretia séria opulentnejšia. Bude to vidieť. Výzva to je skôr pre výkonný tím a štáb, pretože predtým to bola komornejšia vec," priznal Petr Kolečko, ktorý v minulosti spolupracoval na seriáloch TV JOJ Hrobári, Nový život a tiež na pripravovanom seriáli Iveta. 

Zdroj: Profimedia

Práve nový priestor nakrúcania dodal seriálu podľa Kolečka viac pátosu. "Točili sme v O2 aréne, čo je obrovská lokácia," priznáva úspešný český scenárista. A nie je to len nový priestor, ale aj obsadenie slovenských hercov. S tými má Kolečko len dobré skúsenosti a spoluprácu s nimi si veľmi chváli. "Celý život spolupracujem so slovenskými hercami. Všetci to vnímame rovnako, takže spoluprácu hodnotím super," adresoval Slovákom chvály.

Zdroj: TV JOJ

Chválami na seriál Lajna nešetrí ani generálny riaditeľ TV JOJ. "Pôvodne online seriál, ktorý s najsledovanejšími časťami prekročil milión zhliadnutí, priniesol výborný scenár Petra Kolečka s námetom Daniela Strejca a skutočný herecký koncert Jiřího Langmajera ako bývalého hviezdneho hráča NHL či víťaza z Nagana, ktorý prichádza do Havířova trénovať miestny klub," napísal na svojom Facebooku Marcel Grega.

Seriál Lajna si nenechajte ujsť v premiérovej časti už túto sobotu hneď po skončení Česko Slovensko má talent!