Koniec všetkým dohadom: Odpoveď v Lucky Room za 60 tisíc eur bola správna, tu je dôkaz!

Takáto je pravda.

V utorkovej epizóde televíznej Lucky room Gabika vyhrala neuveriteľnú výhru 60.700 eur. Za všetko mohla správna odpoveď na poriadne náročnú otázku "Koľko mozgov má pijavica". Správna odpoveď bola 0. Množstvo divákov na sociálnych sieťach sa však voči tejto odpovedi ohradilo a tvrdí, že správna odpoveď je 32. Súťažiaca si tak podľa nich nemala od nás odniesť vyše 60-tisícovú výhru. My však tvrdíme opak. A takáto je však skutočná pravda: 

Odpoveď na túto súťažnú otázku sme overovali a konzultovali u docentov na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave a rovnako aj s mnohými veterinárnymi lekármi. 

Lucky Room - Pijavice odpoveď Lucky Room - Pijavice odpoveď Zdroj: TV JOJ

Správna odpoveď na súťažnú otázku "Koľko mozgov má pijavica" znie správne 0. Pijavice majú rebríčkovú sústavu a v každom článku sa nachádza zhluk ganglií, čo však rozhodne nemôžeme nazývať mozgom. Môžeme udávať počet 32 článkov, avšak aj tam by sa dalo o tom diskutovať. V zdroji Wikipédia v anglickom jazyku sa slovo "brain" mechanicky prekladá do slovenčiny ako "mozog", čo nie je správne.

Licencia programu a účasť odborníkov z rôznych oblastí ako konzultantov obsahu relácie zaručuje jednak televízii JOJ, jednak spoločnosti Tipos, že v priebehu súťaže nenastanú žiadne klamlivé situácie, ktoré by ohrozili alebo spochybnili regulérny priebeh súťaže, ako je to zjavné aj v tomto prípade.

Lucky room - Gabika vyhrala 60.700 eur Lucky room - Gabika vyhrala 60.700 eur

Navyše zazneli aj názory, že sme dodatočne zmenili vysielací čas relácie na skoršiu hodinu. Pravda je však taká, že už od začiatku kampane a ešte pred štartom relácie sme divákov informovali, že prvú epizódu Lucky room odvysielame špeciálne na deň 17. narodenín JOJky o 20:35 a následne budeme túto televíznu hru vysielať od pondelka do štvrtka o 17:45. Dôkazom bolo aj množstvo televíznych upútavok. 

Sledujte Lucky Room od pondelka do štvrtka o 17:45 na JOJke!