Porazili večných kritikov a vrátili im úder: Ich jedlo bolo surové a bez nápadu!

Tieto dve dámy prekonali aj Hetešovcov.

V relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja boli úplne prvými víťazmi Jožko a Marta Hetešovci, ktorí nevyhrali len raz, ale rovno dvakrát. Možno by sa im podarilo odniesť si domov aj tretiu 500-eurovú výhru, keby im do cesty neprišla silná konkurencia v zložení mamy Slávky a dcéry Mišky Mikušových. Tým sa darilo veľmi dobre už od prvej chvíle, aj keď spočiatku istý čas trvalo, než sa oťukajú. „Ja som bola tiež nervózna a najprv som si hovorila, že 35 minút, to sa dá. Ale keď človek robí pod stresom a v cudzej kuchyni, tak je to fakt náročné,“ prezrádza mama Slávka. Našťastie do prostredia v štúdiu pred kamerami sa rýchlo aklimatizovali vďaka vzájomnej podpore a prítomnosti blízkej osoby.Prítomnosť maminy som určite ocenila. Je to podpora a je to iné, keď máte pri sebe blízkeho človeka, ktorý vám dáva pocítiť, že to zvládnete,“ hovorí dcéra Miška. S varením nemali najmenší problém aj vďaka tomu, že zjedia aj doma v podstate všetko, čo chutí a hlavne dobre vyzerá.

Miška má síce najradšej skôr exotické jedlá, ako napríklad grilovanú chobotnicu či suši, no teraz nám svoje kuchárske umenie predviedla na vločkových plackách s cviklovým šalátom. Tie samozrejme neprešli cez ústa Hetešovcov bez im vlastnej spŕšky kritiky. „No môj pes dal také niečo naposledy zo seba von,“ zhodnotil vtedy výtvor Mikušových Jožko.  Ani pani Marte sa až príliš zdravé jedlo akosi nepozdávalo.Ja by som sa prehnala po záhrade a celé toto vytvorím. Toto vyzerá ako burina, čo som trhala. Urazili aj tú cviklu. Keď toto vyhrá, tak to vyhrá, ale aj tak zostanem pri mojom patizóne,“ dodala Jožkova mama. Ich mierne obavy sa nakoniec naplnili a vločky skutočne vyhrali nad ich vyprážaným patizónom s hranolkami.

Mladá kuchárka nám prezradila tajomstvo výhry nad Hetešovcami: „Boli sme lepší hlavne v tom, že sme to jedlo dovarili a nebolo surové a v tom, že malo nápad. Nebolo to také typické ako oni povedali, že varia retro kuchyňu, tak my varíme takú inovatívnu kuchyňu. Hlavne sa netreba báť experimentovať.“ Naša šou nie je teda len o šťastí, ale aj výbere ingrediencií. Miške do značnej miery pomohla aj taktika, keď si zo špajze zobrala pre istotu aj také bylinky, ktoré napokon ani nepoužila. Pozrite si celý rozhovor s Miškou a mamou Slávkou v priloženom videu.

Sledujte, ako porazili Mikušovci Hetešovcov v našom archíve úplne zadarmo. Nová kulinársko-zábavná šou, Moja mama varí lepšie ako tvoja, pokračuje s premiérovými časťami opäť dnes podvečer o 17:55 na JOJke!