Vlastné jedlo by do úst nedala: Hnusilo sa jej, a predsa s ním vyhrala!

Radšej ho ani neochutnala.

Včera do relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja dorazili dva samozvané tajfúny z juhu stredného Slovenska. Ich jediný cieľ bol poraziť dovtedy neohrozené dvojnásobné víťazky, Mikušové. Dievčatá, Andrea a Andrea Havranové si vo zvone odkryli tajnú ingredienciu, krevety. Staršia Andrea bola maximálne spokojná a neskrývala nadšenie z výberu: „Jupí! Ja keď som videla tú tajnú ingredienciu, tak som si myslela, že vyskočím od radosti z kože. Je to super a jednoduchý recept.“ Pocity mladšej Andrejky však boli už od prvej sekundy úplne opačné a radosť s maminou nezdieľala ani náhodou. „Nechcem vám do toho vstupovať, ale ja som v živote krevety nejedla ani nevarila a vôbec nemám pocit, že je to extrémne jednoduché,“ priznala mladšia Andrejka.  

Varenie bolo od začiatku neisté a obe dámy mali rozdielny názor nielen na jedlo, ale aj na samotnú prípravu. Tá sa u dcéry niesla celých 35 minút vo flegmatickom duchu, čo ešte viac nervovalo jej perfekcionistickú maminu, ktorá dcéru kritikou vôbec nešetrila. Svojou trochou nervov prispel aj Junior. Ten nechápal, ako môže variť bez toho, aby krevety čo i len trocha neochutnala: „Zásadná vec, pri varení by si to mala ochutnať, či je to dosť slané. Len oblíž varešku. Ako chceš vyhrať 500 eur?“ Ona sa však urputne a tvrdohlavo obraňovala:Ale ja krevety nejem. Fuj, veď to bude hnusné! Je to vo mne. Nejem morské plody, nejem mäso, nemohla som to spraviť.“ Počas celej prípravy nešťastných kreviet mala napočudovanie oveľa väčšie nervy mama Andrea: Ja ťa nenávidím, niekedy.“ Aj keď sa to spočiatku ani náhodou nezdalo, nervy a stres sa nakoniec premenili na hotový zázrak, pretože krevetky s cukinovými hranolčekmi porazili konkurenčnú quinoau s avokádom. Mikušovci, podobne ako Hetešovci, ukončili púť s dvoma výhrami.

Pozrite si celý dramatický výkon Mikušových a Havranových v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja pokračuje s premiérovými časťami opäť dnes podvečer o 17:55 na JOJke!

Všetky recepty z Moja mama varí lepšie ako tvoja nájdete v sekcii Recepty.