Zásadná zmena pravidiel v boji o 500 eur: Pomôže súťažiacim viac ingrediencií?

Pre niektorých výhoda, pre iných nevýhoda.

Aby sme súťažiacim v kulinárskej relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja priniesli neustále čo najlepšie podmienky, niekedy je nutné prehodnotiť predošlé pravidlá a upraviť ich do ešte dokonalejšiej podoby. Najväčším kameňom úrazu mnohých súťažiacich bola doteraz tá najstresujúcejšia fáza – úvodné hľadanie ingrediencií v časovom strese jednej minúty. Nájsť všetky suroviny za taký krátky čas je skutočné umenie, a to dokonca aj pri najjednoduchších receptoch. Preto nebolo žiadnou výnimkou, keď súťažiaci zabudli či nestihli zobrať i tie najdôležitejšie suroviny. Nezobrať do hríbového rizota hríby či strúhanku do trojobalu už môže byť skutočný problém, hoci vždy tu bola možnosť ísť po 15-minútach do špajze aspoň po jednu náhradnú ingredienciu. Niektorým samozrejme chýbala viac než len jedna vec.

Práve počet surovín, ktoré si môžu súťažiaci dodatočne zobrať, sa od pondelkovej epizódy zásadne zmenil. Prvou šťastnou rodinou, ktorá mala tú česť vychutnať si nové pravidlá, bola rodina Kubalcová. Junior im v úvode oznámil radostnú správu, ktorá ich veľmi potešila: „Od dnes si po 20 minútach môžete zobrať všetky ingrediencie, ktoré vám chýbajú, aby to jedlo vyzeralo tak ako má. Aby to hodnotenie potom nebolo: Ale keby sme mali toto a toto...“

Súťažiaci tak skutočne budú mať k dispozícii prakticky všetky suroviny. Má to však jeden háčik, o to horšie hodnotenie schytajú následne od špecialistu. „Nové pravidlá sú super, aj keď to uberá z toho vzrušenia,“  zamýšľala sa prvá "dotknutá" kuchárka Melisa. Bude viac dostupných ingrediencií pre súťažiacich napokon výhodou alebo nevýhodou?

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja aj dnes o 17:55 na JOJke!