Habovcom sa vyrovnajú zaslúžene: Kašlú na fast foody, radšej strávia život v kuchyni!

Lhotovci prezrádzajú tajomstvá ich kuchyne.

Habovci zažijú dneš večer s Lhotovcami v poradí druhý súboj. Už v prvom dueli sme sa stali svedkami napínavej hry, kde rozhodovali najmenšie detaily. Hela by si priala inšpirovať ich kuchárskym umením minimálne celé Slovensko, hoci je skeptická. „Niektorí sa od nás veľa naučia, ale mnohým je úplne jedno, čo dajú do úst. Slovensko je dosť xonofóbne a bojí sa nových vecí. Vždy však treba niečo nové skúšať. Keď sa nepodarí, o čo ide? Vyhodí sa a ide sa ďalej,“ hovorí úspešná kuchárka a autorka.

Hela vníma ako najväčší problém pohodlnosť ľudí a nedostatok času. Nemalá časť populácie sa tak stravuje v rýchlych občerstveniach. „Zdravá výživa išla o dosť dopredu, no fast-foody stále prekvitajú, pretože ľudia musia mať dve-tri práce a jednoducho nič nestíhajú, čo im nemožno zazlievať,“ myslí si Hela. Sama však do takýchto zariadení zavíta len zriedka, aj to len po minerálku. Oveľa kladnejší vzťah má Miro, sem-tam jednoducho nedokáže odolať.

Lhotovci radšej obetujú všetok čas do prípravy kvalitných jedál, hoci tým zabijú celé dni. „Keď mám ‚variaci deň‛, ide o päť-sešť jedál na týždeň, čo mi zaberie celú sobotu. Cez týždeň je to pol hodina, to už sa snažíme také rýchlovky.“ Napriek tomu, že Hela i Miro sú vo varení rovnakí profíci ako Habovci, predsa len majú ich súperi v niečom navrch. „Viem krájať cibuľu, ale nie tak rýchlo ako Vilo, ja mám na to manžela, on vie tak superrýchlo krájať. Muž sa ma len spýta: jemno alebo hrubšie? S Vilom by si mohli dať preteky," smeje sa Hela, ktorá obdivuje aj Dávida s jeho špeciálnou technikou krájania byliniek.

Sledujte druhý veľký súboj Habovcov a Lhotovcov v špeciáli Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes večer o 21:20 na JOJke!