TOTO musíte vyskúšať: Premeňte suchý koreň stromu na štýlový doplnok do vášho domu!

Relácia Na chalupe prináša množstvo nápadov, ako si skrášliť svoj domov či jeho okolie. Tentokrát máme pre vás tip na jesennú dekoráciu, ktorá vás vyjde pár eur!

Zo starého stromu, ktorého sa potrebujeme zbaviť, môžeme prakticky využiť naozaj všetky časti vrátane koreňov. Súčasťou relácie Na chalupe bolo domáce video istého šikovného ruského chalupára, ktorý vlastnoručne vyrobeným vešiakom chcel potešiť svoju manželku. A o tom, že sa mu to podarilo na výbornú, niet pochýb. Keďže inšpiratívnych ľudských počinov nikdy nie je dosť, prinášame vám postup, podľa ktorého si takýto štýlový doplnok do bytu vyrobíte za pár eur aj vy.

Nenechajte si ujsť Na chalupe ani dnes o 16:50 na JOJke! 

Na výrobu vešiaku budete potrebovať dva masívne korene. Jeden bude tvoriť podstavec a druhý samotný vešiak. Korene najprv zbavíme nečistôt, dôkladne prebrúsime od najhrubšieho až po najjemnejší brúsny papier.

Zdroj: TV JOJ

Ak chceme, aby mal vešiak zaujímavú textúru, použijeme metódu opaľovania. Následne povrch vybrúsime dohladka.

Zdroj: TV JOJ

Ako vešiaky sa môžu použiť klasické kovové vešiačiky z obchodu, ale ak ste sa rozhodli pre drevo, ideálne budú drobné odrezky, ktoré upravíme do ľubovoľného tvaru tak, aby plnili svoj účel. Do dreva ich upevníme pomocou silného lepidla.

Zdroj: TV JOJ

Koreň, ktorý predstavuje vešiak, zasunieme do podstavca a pripevníme skrutkami. Hotovo! Drevo môžete ošetriť ľubovoľnou farbou, lazúrou alebo olejom.

Zdroj: TV JOJ
Tagy: Na chalupe