Objednajte si celebritného kuriéra až k vám domov a prispejte tak na dobrú vec!

Misia osobnosti kuriérmi vznikla síce v Česku, no aj u nás si už drží tradíciu. Tento rok sa uskutoční desiatykrát a opäť sa môžete tešiť na známe tváre a prispieť tým, ktorí to potrebujú!

S Krásnou myšlienkou urobiť projekt Misia osobnosti kuriérmi prišli český divadelník Petr Forman a podnikateľ David Voverka v roku 2010. Inšpirovali sa pri tom filmom Vratné lahve. Prvý ročník sa konal v Prahe a zožal veľký záujem verejnosti. Na akciu pozval Forman Nikitu Slováka, ktorému sa natoľko zapáčil, že ho začal uskutočňovať aj na Slovensku. Už počas prvého ročníka sa mu podarilo zorganizovať päťdesiat ľudí, ktorí sa stali kuriérmi pre dobrú vec. Jazdcami sú odvtedy osobnosti známe z filmu, divadla, seriálových či televíznych obrazoviek, ktorí sa rozhodli nezištne pomáhať. Veď v tejto ťažkej dobe je to obzvlášť dôležité. Tento rok sa uskutoční podujatie v stredu 21. septembra! 

Misia osobnosti kuriérmi oslovila už pred rokmi aj Katarínu Jesenská, známu slovenskú chalupárku. Tá sa stane kuriérkou už šiestykrát. "Pre mňa je to najtransparentnejšia pomoc hendikepovaným deťom, ktoré osobne poznáme - ich osud, diagnózy, rodiny. Misia pre nás znamená rodinu, priateľov, s ktorými sa každý rok stretneme a celý deň bicyklujeme, aby sme vyzbierali čo najviac financií pre tieto rodiny," prezradila, prečo sa rozhodla pokračovať v projekte aj tento rok. Rozhodujúce pre Katku je, že vie, kde vyzbierané peniaze skončia. "Každé jedno vyzbierané euro ide na pomôcky pre tieto deti, ktoré sami zabezpečujeme a ešte v ten deň odovzdáme," ozrejmila pre joj.sk moderátorka relácie Na chalupe. "Je to odmena aj pre mňa," povedala.

 

Okrem Kataríny Jesenskej uvidíte ďalšie známe tváre aj z obrazoviek TV JOJ. Nebudú chýbať obľúbené osobnosti Inkognita Maroš Kramár a Marcel Forgáč, Bibiana Ondrejková z Ranných novín, Juraj Hrčka z Nemocnice, ale ani športové hviezdy - Zuzka Rehak Štefečeková, Veronika Vadovičová a mnohí iní! Celý zoznam nájdete na Facebooku!